Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΤΔΕ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ



Είναι γνωστό ότι στα Παιδαγωγικά Τμήματα η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος Σπουδών, γιατί συμπληρώνει τη θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση των φοιτητών και αποτελεί βασικό παράγοντα της ολοκληρωμένης εκπαίδευσής τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι πρακτικές Ασκήσεις των φοιτητών μας εντάχθηκαν σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων των φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ που υλοποίησε το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού εκπαιδεύσαμε τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη περίπου 350 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως Μέντορες των φοιτητών μας. Επιστημονική υπεύθυνη του έργου ήταν η κ. Βενέττα Λαμπροπούλου, Καθηγήτρια του Τμήματος πλαισιωμένη από άλλα μέλη ΔΕΠ και συντονιστής του προγράμματος ο κ. Ιωάννης Καραντζής, τ. Επίκουρος Καθηγητής και μέχρι πέρυσι υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ για το αντίστοιχο μάθημα στο Τμήμα (από εφέτος υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Άννα Φτερνιάτη).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματός μας (Οκτώβρης 2013) από ομάδα τεσσάρων Καθηγητών Ξένων Πανεπιστημίων, το πρόγραμμα των Πρακτικών Ασκήσεων αξιολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ για την οργάνωση και υλοποίησή του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου