Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου "Κατακτώ την κορυφή Μαθηματικά"



Παρουσίασα στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Βυζαντινό", στην Πάτρα την Παρασκευή 17/10/2014, το βιβλίο δύο εκλεκτών εκπαιδευτικών του Γιώργου Μπεκιάρη και της Μαρίας Λάτση με τίτλο «Κατακτώ την κορυφή Μαθηματικά»
Πρόκειται για ένα λειτουργικότατο και συνάμα «πρωτότυπο» βοήθημα μαθηματικών για τους μαθητές της Στ΄ Δημοτικού που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Το περιεχόμενό του ακολουθεί τη δομή του σχολικού βιβλίου και αποτελείται από 6 θεματικές ενότητες και συνολικά από 71 κεφάλαια με πλήθος λυμένων και άλυτων ασκήσεων και προβλημάτων. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας υπάρχει πάντοτε μια εύστοχη ανακεφαλαίωση και ένα κριτήριο αξιολόγησης για τους μαθητές.
Η ύλη προσφέρεται με εποικοδομιστικό τρόπο με πλήθος εννοιολογικών και εύστοχων εποπτικών αναπαραστάσεων, γεγονός που επιτυγχάνεται η κατανόηση των μαθηματικών εννοιών γρήγορα και ουσιαστικά.
Εκείνο όμως που κάνει το βιβλίο ξεχωριστό είναι: α) ότι σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν ασκήσεις για δυνατούς λύτες, γεγονός που δίνει «τροφή» στους καλούς μαθητές να προχωρήσουν περαιτέρω και έτσι να επιτευχθεί η επιζητούμενη για τη λειτουργία της σχολικής τάξης, εξατομίκευση της εργασίας. Από την άλλη μεριά δίνει την ευκαιρία και στους εκπαιδευτικούς να προετοιμαστούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γνώσεων και β) το κεφάλαιο που παρατίθεται στο τέλος και ονομάζεται «Δημιουργικά μαθηματικά». Εκεί έχουν ενταχθεί προβλήματα που απαιτούν ιδιαίτερα ευέλικτη και δημιουργική λογικομαθηματική σκέψη για την επίλυσή τους. Τέτοια προβλήματα οι μαθητές θα τα συναντήσουν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.
 Για όλα αυτά που ανέφερα εν συντομία, θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό είναι ένα αξιόλογο βοήθημα για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου αλλά και ένα εργαλείο σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς. Θέλω να συγχαρώ θερμά τους συγγραφείς για το αξιόλογο έργο τους και να τους ευχηθώ και σε ανώτερα.
Για περισσότερα Πατήστε εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου