Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ (ΗΔΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ)



Αγαπητοί μου, δυστυχώς η Χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες με συνέπεια να δυσκολεύεστε να ασκήσετε στη σχολική τάξη τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα.
Σας συνιστώ να είστε αισιόδοξοι, γιατί και κατά το παρελθόν ο κλάδος των εκπαιδευτικών πέρασε παρόμοιες καταστάσεις αδιοριστίας. Σημερινοί εκπαιδευτικοί περίμεναν τη σειρά τους 5 και 6 χρόνια.
Είμαι πεπεισμένος ότι οι δύσκολες ημέρες θα περάσουν και θα κληθείτε σύντομα να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας στη σχολική τάξη, γιατί η εκπαίδευση έχει ανάγκη από αρκετό διδακτικό προσωπικό και η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση ενός κράτους, άποψη που θα υιοθετηθεί (θέλω να πιστεύω) και από το δικό μας Υπουργείο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μη χάνετε λοιπόν το ηθικό σας, αλλά αντίθετα να αγαπήσετε περισσότερο αυτήν την ΙΔΕΑ που λέγεται ΔΑΣΚΑΛΟΣ και να εκτελέσετε με ευσυνειδησία τα καθήκοντά σας ως δάσκαλοι των Ολοήμερων Σχολείων ή της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που πολλοί από σας θα κληθούν να εκτελέσουν. Είναι ευκαιρία να δείξετε τις ικανότητές σας σε αυτούς τους θεσμούς, γιατί ανοίγουν προοπτικές άμεσων διορισμών. Να τους προβάλετε με την εργασίας σας και να μην τους απαξιώσετε ως κάτι δευτερεύον.
Σας εύχομαι τα καλύτερα με την ευκαιρία του νέου σχολικού χρόνου !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου