Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σχολική εκδήλωση για την Ολυμπιακή Ιδέα




Μια θαυμάσια καθ’ όλα σχολική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/2/2014 στο 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, που οργάνωσε το οικείο Δημοτικό Σχολείο  σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πατρών και με τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 64ου Δ.Σ. Πατρών.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πέντε ελλήνων ολυμπιονικών, περιελάμβανε έκθεση με τις Ολυμπιακές Δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων και δραματοποίηση του Εκπαιδευτικού Παραμυθιού της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Σημαντική ήταν η συμβολή της χορωδίας των σχολείων με τη συνοδεία του δασκάλου της Μουσικής κ. Χ. Κριθαράκη, αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου κωφών, όπου μετέφραζαν απευθείας τα δρώμενα στην νοηματική γλώσσα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διευθυντές των σχολείων, κ. Βεγιάννη Νικόλαο και κ. Νικολοπούλου Αγγελική, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές.
Η εκδήλωση έστελνε ένα μήνυμα προς όλους ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και δεν αποβλέπει μόνο στη συσσώρευση των γνώσεων αλλά και στην καλλιέργεια των συναισθημάτων, της ενσυναίσθησης και των αξιών, στοιχεία που συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών  και ψυχοκινητικών δυνάμεων του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου