Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ"

 


Διάβασα αυτές τις ημέρες με μεγάλο ενδιαφέρον το βιβλίο του Γιάννη Δενδρινού με τίτλο «Σπασμένες Γραμμές», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις: Ενύπνιο.

Τον Γιάννη, τον γνωρίζω από παιδί ακόμη του Δημοτικού, που ξεχώριζε για την επιμέλειά του στα μαθήματα, το χαμηλό του προφίλ, το ήθος του, την άριστη οικογενειακή του ανατροφή, αλλά και τις λαμπρές μετέπειτα πανεπιστημιακές του σπουδές. Έτσι, χωρίς να είμαι ειδικός στον τομέα της Λογοτεχνίας, θέλω να παρουσιάσω το βιβλίο του με τον δικό μου τρόπο, γιατί θεωρώ ότι το πόνημά του αυτό αποτελεί το εφαλτήριο για περαιτέρω συγγραφική δραστηριότητα.

Το περιεχόμενο του βιβλίου του συγκαταλέγεται στο είδος αυτό της αφήγησης, που είναι χωρισμένο σε μικρο -  αλλά και νανο- διηγήματα. Ο συγγραφέας, παρόλο που αυτό το είδος της λογοτεχνίας έχει τη δική του δυσκολία (όπως επικαλούνται πολλοί ειδικοί) και δεν  είναι και τόσο δημοφιλές, κατορθώνει να το αναδείξει με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο άριστος χειρισμός της γλώσσας, το γεγονός ότι είναι χωρισμένο σε μικρά αυτοτελή κείμενα, που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον του αναγνώστη, οι λεπτομερείς και ζωντανές περιγραφές του για το περιβάλλον που εκτυλίσσεται το γεγονός που αφηγείται, η πληθώρα των εικόνων που αναδύονται από την αφήγησή του και χρωματίζουν τον λογοτεχνικό του κείμενο, ο έξυπνος τρόπος που ολοκληρώνει τα αυτοτελή κείμενά του και πολλά άλλα, είναι ορισμένα στοιχεία που κατατάσσουν το βιβλίο του Γιάννη στα πονήματα, που διακρίνονται στον τομέα της Λογοτεχνίας.

Τον συγχαίρω και τον προτρέπω να συνεχίσει περαιτέρω τη λογοτεχνική συγγραφική του δραστηριότητα.

Γιάννης Δ. Καραντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου