Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ «Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 

Τον καλό τον Δάσκαλο τον θυμόμαστε κι εμείς οι εν ενεργεία δάσκαλοι. Κι αυτό γιατί αποτελούν για εμάς «άτυπα πρότυπα μαθητείας».

Στις επιμορφώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γιάννης Καραντζής ξεχώριζε για τη βαθιά γνώση της Μαθηματικής Επιστήμης, την απλότητα και την αμεσότητά του. Μαζί του ως μετεκπαιδευόμενος δάσκαλος αγαπούσες τα Μαθηματικά ακόμα κι αν τα μισούσες. Με αυτό τον άσσο στο μανίκι του, ενός Δασκάλου που ξέρει να μεταδίδει αυτή την αγάπη σε φοιτητές και φτασμένους δασκάλους, εξέδωσε άλλο ένα βιβλίο για τα Μαθηματικά της πράξης.

Το βιβλίο, εκδ. ΓΚΟΤΣΗΣ απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο βοήθημα, αλλά ένα ξεχωριστό εργαλείο για να κατανοήσεις και να διδάξεις τα Μαθηματικά είτε είσαι δάσκαλος είτε γονιός και θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου στην κατανόηση των αριθμών, των εννοιών και των σχέσεων μεταξύ τους. Μεθοδολογικά ακολουθεί τη σταδιακή κατανόηση ώστε ανεβαίνοντας επίπεδο ήδη ο μαθητής-τρια να έχει κατανοήσει τα βασικά και σπειροειδώς να κατακτήσει τα πιο σύνθετα.

Περιέχει 13 κεφάλαια, τα οποία περιλαμβάνουν την ύλη που πρέπει να κατέχει ένας μαθητής που ολοκληρώνει τη φοίτησή του στο δημοτικό: Δεκαδικοί αριθμοί, μετρήσεις, λογής πράξεων, προβλήματα ποσοστά κ.ά. Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και «φρέσκα» τα προβλήματα που έχει συνθέσει ο συγγραφέας, προσομοιωμένες καταστάσεις που θα συναντήσει ο μαθητής στη ζωή του. Στο δε, Παράρτημα των 82 σελίδων δίνονται όλες οι λύσεις των ασκήσεων και προβλημάτων. Ατού του βιβλίου είναι η έγχρωμη επιμελημένη έκδοση που χαίρεσαι να κρατάς στα χέρια σου.

Ο αναγνώστης παραπέμπεται στο ιστολόγιο του συγγραφέα: http://jkarantzis.blogspot.com/2020/11/video.html, όπου πληθώρα εκπαιδευτικών βίντεο παρουσιάζονται για την καλύτερη κατανόηση μαθηματικών θεμάτων αλλά και θέματα παιδαγωγικής που διαπραγματεύεται με βάση την εμπειρία του ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Γ. Καραντζής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου