Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ



Είναι γεγονός ότι η παρουσίαση επιστημονικών εννοιών πρέπει να υποστηρίζεται από ένα τεκμηριωμένο θεωρητικό πλαίσιο. Όταν όμως αυτή η παρουσίαση πλαισιώνεται και από προσπάθειες στο  να  δοθεί  μια εφαρμοσμένη διάσταση σε όλα αυτά, θεωρώ ότι η παρουσίαση καθίσταται ολοκληρωμένη.

Μια τέτοια εικόνα δίνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της εξαιρετικής εκπαιδευτικού κ. Αναστασίας Κατσούγκρη που έχει θέμα: «Εκπαιδεύοντας ένα παιδί με αυτισμό» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.  

Η συγγραφέας  αφού προσδιορίζει την έννοια του αυτισμού και απαριθμεί τα κύρια γνωρίσματά του, παρουσιάζει την κατάσταση που βιώνει μια οικογένεια που έχει ένα παιδί της στο φάσμα του αυτισμού. Στη συνέχεια δίνει την εφαρμοσμένη διάσταση του θέματος μιλώντας για την εκπαιδευτική παρέμβαση αλλά και τους τρόπους που μπορεί η ίδια η οικογένεια να πράξει.

Εν κατακλείδι είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο με πλούσια βιβλιογραφία και πολύ χρήσιμο για γονείς και εκπαιδευτικούς. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα συγχαίροντας την Αναστασία για το πόνημά της.     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου