Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Αύριο 15/6/20120 αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων της Γ’ Λυκείου στα πανεπιστήμια και πολυτεχνεία της Χώρας. Περίπου 100.000 μαθητές διεκδικούν 77.970 θέσεις. Θα ήθελα με αφορμή αυτό το γεγονός να ευχηθώ, ως εκπαιδευτικός με θητεία 45 χρόνων στις αίθουσες διδασκαλίας πολλών βαθμίδων της εκπαίδευσης, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!
Ως μία «συμβουλή» προς εσάς θα ήθελα να σας παραθέσω τα λόγια ενός διευθυντή σχολείου της Σιγκαπούρης προς τους γονείς των μαθητών. Διαβάστε την, έχει ενδιαφέρον…
«Αγαπητοί γονείς,
Οι εξετάσεις των παιδιών σας πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι αγχωμένοι, γιατί θέλετε τα παιδιά σας να τα πάνε καλά.
Αλλά, σας παρακαλώ, να θυμάστε, ότι ανάμεσα σε αυτούς τους μαθητές θα υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται να καταλαβαίνει καλά τα μαθηματικά. Ένας επιχειρηματίας που δεν χρειάζεται να γνωρίζει ιστορία ή λογοτεχνία. Ένας μουσικός που δεν χρειάζεται να ξέρει από χημεία. Ένας αθλητικός τύπος που η γυμναστική είναι πιο σημαντική γι’ αυτόν από την φυσική.
Αν το παιδί σας πάρει καλούς βαθμούς, αυτό είναι τέλειο! Αν δεν πάρει όμως, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση ή την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι δεν πειράζει, ότι ήταν απλά ένα διαγώνισμα. Είναι φτιαγμένοι για πολύ μεγαλύτερα πράγματα στην ζωή. Πείτε του πως ό,τι και αν γίνει στο διαγώνισμα θα τον αγαπάτε το ίδιο και δεν θα τον κρίνετε.
Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και όταν το κάνετε, δείτε το παιδί σας να κατακτά τον κόσμο. Ένας κακός βαθμός στο διαγώνισμα δεν θα του στερήσει τα όνειρα ή το ταλέντο του.
Και σας παρακαλώ, μην θεωρείτε, ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.
Με όλη μου την εκτίμηση,
Ο διευθυντής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου