Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Παρακολούθησα από το διαδίκτυο με μεγάλο ενδιαφέρον την προχθεσινή συνάντηση παλιών μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Ιθάκης με τους καθηγητές τους στο αγαπημένο μας νησί την ΙΘΑΚΗ.
Ομολογουμένως συγκινήθηκα κι εγώ από τα λόγια πολλών συνομιλητών μου στο διαδίκτυο, που εξέφραζαν συναισθήματα νοσταλγίας και αγάπης για τη μαθητική εποχή που πέρασε, για τις γλυκές της αναμνήσεις, για τις ανθρώπινες εκείνες στιγμές που συνέδεαν τους μαθητές με τους Μέντορές τους, τους Δασκάλους που έθεσαν τις βάσεις για να οικοδομηθεί στον καθένα το δέντρο της γνώσης.
Και η συνάντηση αυτή ήταν ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ από κάθε άποψη. Υπήρξε υψηλού επιπέδου φιλοξενία συνοδευόμενη με περισσή αποδοχή, αγάπη, ευγένεια και ευγνωμοσύνη των μαθητών προς τους καθηγητές τους. Άραγε αυτή η επιτυχημένη καθ’ όλα συνάντηση να είναι απότοκος της ανθρώπινης τάσης να ζήσει το άτομο στιγμές του παρελθόντος που του ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις, του μικραίνουν την ηλικία και του φουντώνουν τη νοσταλγία μιας ανέμελης εποχής;
Θα μπορούσα να αποδεχτώ καθ’ ολοκληρία αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω τον τόσο μεγάλο ενθουσιασμό των «παλιών» μαθητών και των καθηγητών τους από τα γεγονότα αυτής της συνάντησης. Επομένως, μπορώ να πω με ξεκάθαρο τρόπο ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται και στην ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ των ΘΙΑΚΩΝ συμπολιτών μου, που χαρακτηρίζεται από περίσσεια αγάπη, φιλοξενία, ευγένεια ψυχής προς όλους που επισκέπτονται το ιστορικό νησί μας, την ΙΘΑΚΗ, αλλά κυρίως προς αυτούς τους ανθρώπους που τους έδωσαν τα εφόδια να τους χρωστούν όλοι οι μικρότεροι το «Ευ Ζην».
Σε μια εποχή της κατρακύλας των αξιών και της απαξίωσης προς κάθε τι που έχει να κάνει είτε με τους ίδιους τους θεσμούς είτε με αυτούς που τους υπηρετούν, τα ΘΙΑΚΟΠΟΥΛΑ έδωσαν ένα μάθημα, προς πάσα κατεύθυνση, σεβασμού, ευγνωμοσύνης, αγάπης, αποδοχής σε αυτούς που δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το μέλλον τους.
Ειλικρινά, χαίρομαι γι’ αυτούς τους «παλιούς» μαθητές και τους συγχαίρω θερμά, που δίνουν μαθήματα ΗΘΟΥΣ και μιας καλύτερης ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ προσέγγισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου