Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 


Τη Δευτέρα 14/9/2020 μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεχύνονται στον αγώνα για τη μάθηση ή θα έλεγα καλύτερα – όπως το θέλει και το αναλυτικό πρόγραμμα- για την ισόρροπη ανάπτυξη των γνωστικών και ψυχοσωματικών ικανοτήτων των μαθητών. Αγώνας δύσκολος, γιατί ο εκπαιδευτικός με τους μαθητές του έχουν να αντιπαλέψουν και με τις δυσμενείς συνθήκες που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού. Αυτές οι δυσμενείς συνθήκες στερούν από τον εκπαιδευτικό το πλησίασμα του μαθητή του, το παιδαγωγικό του άγγιγμα, το εμφανές χαμόγελό του, μια τέλος πάντων άλλη ορθή παιδαγωγική ατμόσφαιρα.
Δύσκολο το έργο του εκπαιδευτικού, γιατί έχει να φροντίσει και για την ορθή τήρηση των μέτρων που θα εξασφαλίσουν την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους, μάλιστα μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας με μεγάλο αριθμό μαθητών (κυρίως σε αστικά σχολεία).
Σε ποιο βαθμό θα εξασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών; Δυστυχώς, δεν φτάνουν οι μόνο οι μάσκες, τα παγουρίνα, τα αντισηπτικά, μέσα που θα πρέπει, βέβαια, σε πολλαπλάσιο βαθμό, να δοθούν και να λειτουργήσουν υποδειγματικά. Απαιτείται και ο σχολαστικός καθαρισμός των χώρων σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, απαιτείται και ο ικανός αριθμός εκπαιδευτικών. Εύχομαι να είναι όλα αυτά διαθέσιμα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Πέρα όμως από αυτά πρέπει η Πολιτεία να επιδείξει ουσιαστική έγνοια για την παιδεία, για το μέλλον, δηλαδή, της Χώρας, γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, η καλύτερη επένδυση ενός κράτους είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου