Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗΣτις 11 και 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ιθάκη το 1ο Επιμορφωτικό Συνέδριο που είχε ως θέμα: «Μάθηση και ανάπτυξη στην προσχολική και σχολική ηλικία». Συμμετείχαν ως εισηγητές καταξιωμένοι επιστήμονες, οι οποίοι εντυπωσίασαν τους συνέδρους με τις θαυμάσιες εισηγήσεις τους. Οι οργανωτές του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε υπό τη αιγίδα του Δήμου Ιθάκης και του Κέντρου Υγείας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδειξαν ότι τα πάντα μπορεί να γίνουν στην απομακρυσμένη και «λίγο» ξεχασμένη επαρχία της Χώρας μας.
Δεν μεμψιμοιρούμε ούτε νιώθουμε μειονεκτικά, γιατί η Ιθάκη, ο τόπος του προορισμού, του στόχου και της αναζήτησης, έχει πρωτοστατήσει κατά το παρελθόν σε πολλές πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Είμαι ευτυχής που κι εγώ συμμετείχα στο συνέδριο με εισήγηση που είχε ως θέμα: «Η σημασία της μνήμης στη μάθηση. Δραστηριότητες για τη ανάπτυξη της μνήμης των παιδιών της νηπιακής και σχολικής ηλικίας»
  Υποσχέθηκα στους συνέδρους ότι θα αναρτήσω την ηλεκτρονική διεύθυνση για το εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στην παρακάτω, λοιπόν, διεύθυνση θα μπορείτε να δείτε τα δύο βιβλία (τα δύο πρώτα στη λίστα), στα οποία είχα την τιμή να προσφέρω κι εγώ τη μικρή μου συμβολή στο σκέλος της διάγνωσης και αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών στα μαθηματικά. Τα βιβλία αυτά είναι προϊόν μιας μεγάλης προσπάθειας του Τομέα Ψυχολογίας του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών (υπό τη διεύθυνση και την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Πόρποδα) να επιμορφωθούν 2000 εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα. Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου