Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Σε μία κατάμεστη από αξιόλογους ανθρώπους αίθουσα της Παλιάς Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε χθες,7 Απριλίου 2019 από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, η τελετή βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην «Ένωση Επτανησίων Ελλάδος» που για 4η φορά τιμά και προβάλλει διακεκριμένες προσωπικότητες από την Επιστήμη, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Επιχειρηματικότητα, που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα στην κοινωνία μας, μάλιστα σε μία εποχή που το φως των ηθικών αξιών αποδυναμώνεται
και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ατόμου ξεθωριάζει στον ορίζοντα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Από το Ιστορικό Νησί της Ιθάκης βραβεύθηκαν αυτή τη φορά: 1) Ο κ. Γιώργος Δευτεραίος, Παθολογοανατόμος και Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ με λαμπρές σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και ξεχωριστές διακρίσεις στην Επιστημονική Έρευνα για τον καρκίνο του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος, μάλιστα, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Νεαρού Κορυφαίου Παθολογοανατόμου (2016) στις ΗΠΑ και 2) Η κ. Αριάνα Φερεντίνου, δημοσιογράφος-ποιήτρια-δοκιμιογράφος, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να μείνω στη διάκριση του Γιώργου του Δευτεραίου, γιατί τον γνωρίζω από μικρό παιδί, ως ένας από τους Δασκάλους του στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο της Ιθάκης. Ήταν ένα ανοικτό και ανήσυχο μυαλό με εξαιρετική ευελιξία στη σκέψη του, που εύκολα ένας εκπαιδευτικός αντιλαμβανόταν ότι θα είχε μια ανοδική πορεία στις μελλοντικές σπουδές του. Φυσικά, την αναφορά μου αυτή στον Γιώργο δεν την κάνω για να φανεί η προσφορά του εκπαιδευτικού στην εξέλιξη και πρόοδο των μαθητών του (αυτή θα την κρίνουν οι μαθητές του, οι φοιτητές του και η επιστημονική κοινότητα), αλλά για να δείξω τη χαρά που νιώθει ο εκπαιδευτικός, όταν οι μαθητές του προκόβουν και διακρίνονται στη ζωή τους. Από αυτή τη σκοπιά αναφέρομαι στη διάκριση του Γιώργου και τον συγχαίρω θερμά για την όλη του επιστημονική του εξέλιξη και την ΠΑΙΔΕΙΑ του που θεμελιώθηκε από τους εξαιρετικούς γονείς του.
Για την ιστορία σημειώνω παρακάτω τις βραβεύσεις που απένειμε η Ένωση Επτανησίων Ελλάδος.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
1η Βράβευση: 29/5/ 2011 https://www.enosieptanision.gr/…/212-deltio-tipou-kai-fotog…
Ιθάκη: Μιχάλης Μπουρμπούλης, Μάκης Τσέλιος
Κεφαλληνία: Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρης Τυπάλδος
2η Βράβευση: 24 Νοεμβρίου 2013 https://taxydromeio.gr/personalities-stamps-union-eptanisi…/
Ιθάκη: Δημήτρης Παΐζης, Γιώργος Παξινός
Κεφαλληνία: Μαρία Φαραντούρη,
3η Βράβευση: 13 Δεκεμβρίου 2015 https://inlefkas.gr/2015/12/3i-vravefsi/
Ιθάκη: Ιωάννης Καραντζής, Κωνσταντίνος Ροσόλυμος
Κεφαλληνία: Θάνος Ασκητής, Άκης Τσελέντης
4η Βράβευση: 7 Απριλίου 2019 http://www.ithacanews.gr/4i-vraveysi-diakekrimenon-prosopi…/
Ιθάκη: Γεώργιος Δευτεραίος, Αριάνα Φερεντίνου
Κεφαλληνία: Κωνσταντίνος Βουτσάς, Ναπολέων Μαραβέγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου