Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

@γαπουλίνα Χριστούγεννα



@γαπουλίνια Χριστούγεννα, από τις εκδόσεις: κόκκινη κλωστή δεμένη.
Είναι ένα ακόμη δημιούργημα της εκπαιδευτικού Αναστασίας Ευσταθίου, της συγγραφέα που με τα έργα της σκορπίζει χαρά στα παιδιά και τα εισάγει στον λογοτεχνικό λόγο. Η συγγραφέας με την ιδιαίτερη ικανότητά της στο χειρισμό του γραπτού λόγου, τη χρήση κατάλληλου για τα παιδιά λεξιλογίου και την ευχάριστη πλοκή που δημιουργεί στις ιστορίες της, μαγνητίζει τον αναγνώστη και πόσο μάλλον τα παιδιά.
Οι ήρωες των ιστοριών της εκσυγχρονίζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες που αποκαθιστούν την «έννομη» τάξη, επαναφέροντας τον Άγιο Βασίλη στον θρόνο του και στην κλασική του αποστολή. Αυτή η εναλλαγή των γεγονότων δημιουργεί αγωνία στον αναγνώστη που ζει έντονα αυτήν την περιπέτεια, η οποία στη συνέχεια εξελίσσεται σ' ένα ευχάριστο γεγονός που χαροποιεί τα παιδιά. Γεμίζει με τα αγαπουλίνα της, τα φρούτα σε σχήμα καρδιάς, τα δέντρα της αγάπης ομορφαίνοντας το  χριστουγεννιάτικο τοπίο και σκορπώντας χαρά και ευτυχία στις παιδικές ψυχούλες.
Όπως μαθαίνω, η συμβολή της Αναστασίας Ευσταθίου είναι μεγάλη, καθώς προσκαλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά στις περιπέτειες των ηρώων της ιστορίας της, τραγουδώντας, ζωγραφίζοντας και δραματοποιώντας τις σημαντικότερες στιγμές της. Της αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της αυτή, να παρουσιάζει, δηλαδή, μπροστά στα μάτια πολλών μαθητών, διαφόρων Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών και όχι μόνο, την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη ιστορία του αξιόλογου βιβλίου της και να δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να εκφράζονται και να αυτενεργούν.
Αγαπητή Αναστασία, περιμένουμε από σένα και άλλα δημιουργήματά σου, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι και θέλεις και είσαι ικανή γι’ αυτό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου