Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΑΞΗ – ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΑΘΗΣΗ
Μια νέα μέθοδος διδασκαλίας που έχει σημαντική απήχηση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι αυτή που ονομάζεται: ανεστραμμένη τάξη (Flipped Classroom).
Η κεντρική ιδέα της ανεστραμμένης τάξης είναι ότι οι μαθητές προετοιμάζονται στο σπίτι τους, πριν το μάθημα, παρακολουθώντας διαδραστικά βίντεο σχετικά με τη θεωρία του μαθήματος, ενώ μέσα στην τάξη, την ώρα του μαθήματος, λύνουν προβλήματα, επεξεργάζονται δύσκολες έννοιες, εκτελούν βιωματικές δραστηριότητες και μαθαίνουν συνεργατικά, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου στην τάξη, ο οποίος διατίθεται για παραγωγικότερη εργασία των μαθητών.
«Σύμφωνα με τους πρωτοπόρους της μεθόδου, Bergmann & Sams (2012), η ανεστραμμένη τάξη είναι η μέθοδος κατά την οποία αυτό που παραδοσιακά γινόταν μέσα στην τάξη, τώρα γίνεται στο σπίτι και αυτό που παραδοσιακά γινόταν στο σπίτι, τώρα γίνεται στο σχολείο. Αυτή η μέθοδος όμως, δεν περιλαμβάνει μόνο τη δημιουργία και αποστολή εκπαιδευτικών βίντεο στους μαθητές αλλά εστιάζει στη βιωματική μάθηση που συμβαίνει μέσα στην τάξη» [πηγή 1].
Περισσότερα διαβάστε στους παρακάτω συνδέσμους:
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου