Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΕΝΤΟΡΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

Είναι γνωστό ότι στα Παιδαγωγικά Τμήματα η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος Σπουδών, γιατί συμπληρώνει τη θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση των φοιτητών και αποτελεί βασικό παράγοντα της ολοκληρωμένης εκπαίδευσής τους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών (πρώην Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπ/σης) εκπαίδευσε αρχικά (2012-2014) περίπου 350 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως Μέντορες των φοιτητών. Επιστημονική υπεύθυνη του έργου ήταν τότε η κ. Βενέττα Λαμπροπούλου, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος και συντονιστής του προγράμματος ο κ. Ιωάννης Καραντζής, τ. Επίκουρος Καθηγητής και τότε υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ για τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματός μας (Οκτώβρης 2013) από ομάδα τεσσάρων Καθηγητών Ξένων Πανεπιστημίων, το πρόγραμμα των Πρακτικών Ασκήσεων αξιολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ για την οργάνωση και υλοποίησή του.
Η εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών – Μεντόρων συνεχίστηκε μέχρι σήμερα από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Άννα Φτερνιάτη και το μέλος ΕΔΙΠ κ. Νίκο Μάνεση. Στο πλαίσιο αυτό της εκπαίδευσης των Μεντόρων είχα τη χαρά και την τιμή και φέτος (σήμερα 2/3/2024) να συμμετάσχω κι εγώ ως διδάσκων μαζί με τους Καθηγητές του τμήματος: κ.κ. Α. Φτερνιάτη, Χ. Τσαχουρίδη, Α. Πατρικίου και τον κ. Ν. Μάνεση, Ε.ΔΙ.Π του οικείου Τμήματος.
Το θέμα της εισήγησής μου ήταν: «Τα Μαθηματικά στη ζωή μας: Βασικές αρχές του Α.Π. με έμφαση στο πρόβλημα και στη λύση του (ανοιχτά προβλήματα και μοντελοποίηση). Γενικές διδακτικές προσεγγίσεις με βάση τα σχολικά βιβλία».
Η χαρά μου ήταν μεγάλη καθώς συνάντησα εκλεκτούς εκπαιδευτικούς και πρώην φοιτητές μου !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου