Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ Σ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ: Ξεφεύγοντας για λίγο από τα εκπαιδευτικά θέματα νιώθω επιτακτική την ανάγκη να αποχαιρετήσω έναν φίλο και συγχωριανό μου, τον Διονύση Σ. Καλλίνικο, έναν άνθρωπο της επιστήμης που έφυγε από αυτήν τη ζωή τόσο ξαφνικά. 

 

  «Κρείττον του λαλείν το σιγάν». Θα προτιμούσα να τηρήσω το αρχαιοελληνικό γνωμικό αυτήν την ώρα που η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού Διονύση Καλλίνικου, μοναχογιού του Σπυραντά και της Κλαίρας από το Κιόνι της Ιθάκης, έπεσε σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Δεν θα ακολουθήσω όμως τον δρόμο της σιωπής, γιατί τα συναισθήματα που διακατέχουν, όχι μόνο τη σύζυγό του και τους συγγενείς του αλλά και τους φίλους και συγχωριανούς του, είναι τόσο έντονα που νικούν τη λογική και αναζητούν τον δρόμο της έκφρασης.
Ο Νιόνιος είχε λαμπρές σπουδές στη Φυσική και την Ηλεκτρολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Βαθύς γνώστης της επιστήμης του, γεγονός που αξιώθηκε να εργαστεί μετά τις σπουδές του σε Επιστημονικά - Ερευνητικά Προγράμματα σε ένα από τα καλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ήταν ένα άτομο ευγενικό, εργατικό, ήσυχο και ολιγομίλητο, όμως ο καθένας επιζητούσε την κουβέντα μαζί του. Κάθε καλοκαίρι χαιρόμουν ιδιαίτερα να συζητώ μαζί του όχι μόνο θέματα της επιστήμης του αλλά και άλλα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Ο Νιόνιος όμως έφυγε από αυτόν τον προσωρινό κόσμο πολύ γρήγορα σκορπίζοντας σε όλους μας θλίψη και πόνο.
Αγαπητέ Νιόνο, αυτές οι απλές σκέψεις μου, που προσπάθησα να εκφράσω αυτήν την ώρα, ας είναι λίγα λουλούδια που επιθυμώ με νοερό τρόπο να σκορπίσω στον τάφο σου, ως ένα δείγμα αγάπης και εκτίμησής προς σε σένα. 

Αιωνία σου η μνήμη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου