Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΟΝΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ

Όλα ήταν εκεί... όλα ήταν όπως τα ξέραμε... (όπως λέει και ο Δημήτρης  Ραυτόπουλος σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στην προσωπική ηλεκτρονική σελίδα του).
Δεν άλλαξε τίποτε από το 1969, που τελευταία είχα παρευρεθεί του Ευαγγελισμού στην εκκλησία της ενορίας μου στο Κιόνι (Ράχη). Επαγγελματικές υποχρεώσεις με εμπόδιζαν να παρευρεθώ, βλέπετε. Αλλά παρότι ήταν όλα τα ίδια, η χαρά μου ήταν μεγαλύτερη από τότε! Βλέπεις, η νοσταλγία φουντώνει τα αισθήματα, μεγεθύνει τις εικόνες και ζωντανεύει τις θύμισες των παιδικών μας χρόνων για πρόσωπα, συνήθειες και καταστάσεις.
Πενήντα με εξήντα άτομα στην εκκλησία παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία (αισθητή η μείωση του πληθυσμού το χειμώνα στο Κιόνι). Μια διαφοροποίηση από τότε ήταν χαρακτηριστική. Από το δεξιό ψαλτήρι έλειπαν τα παιδιά του τότε Δημοτικού Σχολείου Κιονίου. Τα εκπροσώπησαν όμως επάξια οι όμορφες χαρούμενες  παρουσίες μικρών αγοριών και κοριτσιών του δημοτικού σχολείου από το Κιόνι με τις παραδοσιακές τους στολές.
 Μια άλλη χαρακτηριστική διαφορά από το τότε. Στον εσπερινό προσφέρθηκε στον κόσμο η παραδοσιακή σκορδαλιά με βραστό μπακαλιάρο και κρασί. Συγχαρητήρια στους νεότερούς μου που προσπαθούν να δώσουν κάτι το ξεχωριστό σε αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Εύχομαι σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου