Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η πρόταση της Ακαδημίας Χαν για τον τρόπο χρησιμοποίησης των Η/Υ στο σχολείο




 Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, έτσι ώστε να αποβεί χρήσιμος για τη μάθηση; 
Παρόλο που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές  έχουν εισαχθεί στα σχολεία εδώ και πολλά χρόνια, εντούτοις  δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο τρόπος με τον οποίο αυτό το νέο εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή σχολική διδασκαλία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
 Η Ακαδημία Χαν, που στηρίχθηκε στη σχολική εμπειρία του ιδρυτή της, προσπαθεί ακριβώς να δώσει απαντήσεις στο αρχικό ερώτημά μας.  Στο άρθρο που μπορείτε να το διαβάσετε αυτούσιο από το «Science» της εφημερίδας «Το Βήμα» πατώντας εδώ δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι η κύρια προσπάθεια για μια αποδοτικότερη μάθηση πρέπει να γίνεται στο σχολείο και όχι στο σπίτι των μαθητών. Είναι προτιμότερο λοιπόν, σύμφωνα με την άποψη των εκπροσώπων της Ακαδημίας Χαν, να γίνεται μια προετοιμασία των μαθητών, από την προηγούμενη ημέρα στο σπίτι, έτσι ώστε την άλλη ημέρα στο σχολείο να είναι σε θέση ο εκπαιδευτικός να εξατομικεύει τη διδασκαλία  του. Είναι μια άποψη που η «Γνωστική Ψυχολογία» την έχει θέσει σε προτεραιότητα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου