Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτι που πρέπει να γίνει πλέον αντιληπτό από τους εκπαιδευτικούς



Προσοχή τι ζητάμε να έχουν οι μαθητές μαζί τους και τι και πόσες εργασίες αναθέτουμε για το σπίτι.

 Οι συντάκτες του ιστότοπου, «Το τελευταίο θρανίο της Πάτρας» έχουν αναρτήσει, πρόσφατα, το παραπάνω σκίτσο με την εξής προτροπή προς τους εκπαιδευτικούς: «Τώρα που θα αρχίσουμε προσοχή τι θα ζητήσουμε. Να είμαστε λιτοί και απέριττοι, γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει και λυγίζει...»
Με αφορμή αυτό το σκίτσο θα προέτρεπα τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν τις δύο εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας (Φ.12/428/85241/Γ1/18-8-2003 και  Φ.12/342/35602/Γ1/04-05-2005), που αναφέρονται στις κατ’ οίκον εργασίες.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ισχυρότερος παράγοντας αποτελεσματικότητας των κατ’ οίκον εργασιών είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Καλός δάσκαλος, δεν είναι αυτός που φορτώνει τον μαθητή με πλήθος εργασιών για το σπίτι, αλλά αυτός που εκμεταλλεύεται και το τελευταίο δευτερόλεπτο για ουσιαστική εργασία των μαθητών στην τάξη και αναθέτει λίγες και ποιοτικές εργασίες στο σπίτι.   Ας γίνει, αυτός ο κανόνας πλέον αντιληπτός από τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά είναι οι μαθητές και όχι οι γονείς των μαθητών ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου