Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η Δημοκρατία θα λειτουργήσει !!!


Αύριο όλοι οι Έλληνες ψηφίζουν για την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης σε μια περίοδο που η Χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα: οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά. Ο κάθε έλληνας πολίτης, επιθυμεί το καλύτερο για την Πατρίδα, την Πατρίδα που ανέδειξε ξεχωριστές προσωπικότητες στα Γράμματα, στις Τέχνες, στον Πολιτισμό.  

Αυτές λοιπόν τις ώρες των κρίσιμων αποφάσεων, δημοσιεύω ένα video με το τραγούδι «Ο ξανθός Απρίλης» σε στίχους του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που  διανθίστηκαν με την μουσική του Τιμόθεου Αρβανιτάκη. 

«Αυτοί οι στίχοι  είναι Ελλάδα. Είναι η λάμψη, η εμορφιά, η ανδρεία, η τιμή, ο θάνατος, η παντοσύνη και η αλήθεια ολόκληρη», τονίζει ο Δημήτρης Λιαντίνης στα «Ελληνικά» και συνεχίζει: «Ποιος είναι ο καλύτερος στίχος της νεοελληνικής ποίησης; Κατά την περίπτωση πολλοί είναι, θα ειπούν πολλοί. Ωστόσο εγώ θα απαγγείλω έναν για όλες τις περιπτώσεις  «Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη». Αν βάλετε το στίχο αυτό δίπλα σε οποιονδήποτε άλλον και δεν το βρείτε να υπερέχει, σίγουρα θα τον βρείτε να μην υπολείπεται. Το πολύ-πολύ θα τον μετρήσετε ίσο στα καράτια. Νερό στο νερό, χρυσάφι στο χρυσάφι, φως στο φως. Και περιπλέον είναι ο πιο ελληνικός».

Ακούστε το τραγούδι: «Ο Ξανθός Απρίλης». Το άκουσμά του ας αναπτερώσει το ηθικό μας. Να γίνουμε άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας. Να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά να εργαστούμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, απαιτώντας να μας κυβερνήσουν άνθρωποι με ήθος, συνέπεια, ειλικρίνεια. Άνθρωποι που εργάστηκαν και καταξιώθηκαν στην υπηρεσία τους και όχι ανεπάγγελτοι, λαϊκιστές, αιθεροβάμονες, αποστασιοποιημένοι από την καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου