Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δάσκαλε, βάστα γερά !!!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Με την έναρξη αυτού του δύσκολου σχολικού χρόνου δημοσιεύω ξανά μια παλιά μου ανάρτηση, την οποία αφιερώνω στον μάχιμο Έλληνα Δάσκαλο (όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης), τον δάσκαλο που δίνει όλα τα καλούδια της ψυχής του για τους μαθητές του, τους φοιτητές του, τους ανθρώπους που διψούν για μάθηση!
                                                          . ---------------------------.
 Μπήκε και ο δικός σας μισθός στην «προκρούστεια κλίνη» του οικονομικού προγράμματος για την «εξυγίανση» του δημοσίου χρέους της Χώρας. Δύσκολοι καιροί, δύσκολες αποφάσεις, δύσκολες επιλογές που στεναχωρούν, αγχώνουν και προβληματίζουν.
Μπορείτε, λοιπόν, σε ένα τέτοιο περιβάλλον να επιβιώσετε;  Προφανώς όχι !!!  Γιατί οι μαθητές  σάς θέλουν ζωηρούς,  γελαστούς,  με περισσεύματα αισιοδοξίας. Θέλουν να σας βλέπουν σαν τις πεταλούδες, που δεν μπορούν να ζήσουν τον χειμώνα, που δεν αντέχουν  στη βροχή. Ζουν σε περιβάλλον Άνοιξης και Καλοκαιριού !!!  
Φέρτε, λοιπόν, γρήγορα την άνοιξη στο κοινωνικό τοπίο, προβάλλετε το πολιτιστικό οπλοστάσιο  της Πατρίδας μας, βοηθήστε να αλλάξουν νοσηρές νοοτροπίες, καλλιεργήστε ηθικές αξίες, αγωνιστείτε να αλλάξουν πολιτικές που ισοπεδώνουν με οριζόντιο τρόπο ότι έμεινε όρθιο.
Οι πεταλούδες δεν μπορούν να ζήσουν τον χειμώνα, δεν αντέχουν  στη βροχή !!!

1 σχόλιο:

  1. Κε Καραντζή, καλώς ήρθατε πίσω στο ιστολόγιο και ευχαριστούμε για την ηθική και ουσιαστική υποστήριξη στο έργο μας. Είναι μεγάλη ανάγκη να ακούγονται και αυτές οι απόψεις γιατί έχουμε βουλιάξει στη συνδικαλιστική άρνηση και στον ωχαδερφισμό των βολεμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή