Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο μικρός Ευκλείδης»





Ένα «όνειρο» πολλών μελών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) για να εκδοθεί ένα μαθηματικό περιοδικό για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έγινε πραγματικότητα.  Το πρώτο τεύχος του « μικρού Ευκλείδη» κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2004 και αγκαλιάστηκε από πολλούς μαθητές και δασκάλους.
Ο «μικρός Ευκλείδης», φιλοξενεί στις χαρούμενες και διασκεδαστικές σελίδες του σταυρόλεξα, παιχνίδια, εικόνες, σχέδια, απλές ιστοριούλες, απλά μαθήματα και ενδιαφέρουσες ασκήσεις που καλλιεργούν και οξύνουν τη σκέψη.
Ως μέλος της Ε.Μ.Ε. να μου επιτραπεί να συστήσω στους αγαπητούς εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προτείνουν στους μαθητές τους να γραφούν συνδρομητές του περιοδικού, επικοινωνώντας με την κεντρική διεύθυνση της Ε.Μ.Ε. (Παν/μίου 34, 10679 Αθήνα – τηλέφωνα: 210 3617784, 210 3616532).Τα οφέλη των μαθητών τους, θεωρώ, ότι θα γίνουν σύντομα εμφανή.
Η έκδοση και η επιτυχής κυκλοφορία αυτού του περιοδικού, ίσως, ήταν η αφορμή να οργανωθούν από την Ε.Μ.Ε. Μαθητικοί Διαγωνισμοί στα Μαθηματικά. Ήδη έχει διεξαχθεί φέτος ο 6ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τις τάξεις Ε΄ και Στ΄ του Δημοτικού Σχολείου. Στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους.  
Θέματα 2012 για την Ε΄τάξη : Πατήστε εδώ
Λύσεις των θεμάτων της Ε΄: Πατήστε εδώ
Θέματα 2012 για την Στ΄τάξη : Πατήστε εδώ
Λύσεις των θεμάτων της Στ΄: Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου