Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ναι στην επικοινωνία, Όχι στη λεκτική βία



Η βία στο σπίτι συμβαίνει, όταν ένα μέλος της οικογένειας επιχειρεί με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του να επιβληθεί ή/και να βλάψει ένα άλλο μέλος της οικογένειας σωματικά ή/και ψυχολογικά.
Μια μορφή βίας είναι και η λεκτική, που εμπεριέχει απειλές, βρισιές, υποτιμητικές λεκτικές επιθέσεις. Οι γονείς συνήθως από την πίεση άλλων προβλημάτων (οικονομικών, διαταραγμένων συζυγικών σχέσεων, εργασίας κτλ.) μερικές φορές χάνουν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους να μην είναι η πρέπουσα.
Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πρωταρχικό τους στόχος είναι η επικοινωνία με τα παιδιά τους μέσα σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι στάση τους και η συμπεριφορά τους απέναντι στα άλλα μέλη της οικογένειας, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά τους.
Η Γραμματεία Νέας Γενιάς έχει αρχίσει μια εκστρατεία για τη πρόληψη της λεκτικής βίας (και όχι μόνο) προς τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας είναι και το video που ακολουθεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου