Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Χαρίστε στο παιδί ευχάριστες αναμνήσεις …



Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα τονίσει ότι αυτό που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός είναι ΙΔΕΑ. Γιατί φροντίζει καθημερινά, να δημιουργεί κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης, να αγαπά τον μαθητή του και να εκδηλώνει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του γι’ αυτόν. Να είναι ήρεμος, ευγενής, συνεπής, εκφραστικός και επικοινωνιακός. Να είναι συνοδηγός και συνοδοιπόρος του μαθητή στο μαγευτικό ταξίδι που οδηγεί στη μάθηση. Γενικά, να εμπνέει και να διδάσκει με το παράδειγμά του και την όλη του προσωπικότητα. Πρέπει ο εκπαιδευτικός να τα πιστεύει αυτά και να τα εφαρμόζει. Ένα τέτοιο ευχάριστο περιβάλλον ο μαθητής το αναζητά, το επιθυμεί, το θυμάται για πάντα.
Είναι μεγάλη υπόθεση, λοιπόν, να δίνεις την ευκαιρία στο παιδί (όσο σου το επιτρέπουν οι αρμοδιότητές σου) «να κρύβει ήλιους» μέσα του, που θα του ζεσταίνουν τη ψυχή και θα του φωτίζουν τον δρόμο της ζωής του.

Το μουσικό κομμάτι, «τον εαυτό του παιδί», σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και μουσική του Μάριου Φραγκούλη κρύβει μέσα του και τέτοιες αλήθειες. Ας το απολαύσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου