Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών



Την 5η Οκτωβρίου κάθε χρόνο (από το 1994 όταν θεσπίστηκε από την UNESCO) γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Γιορτάζουν οι άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στο απαιτητικό έργο της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.
Με την ευκαιρία αυτή παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Καθηγητή Dumitru Chitoran, «Το πιο ωραίο επάγγελμα στον κόσμο», με την οποία άνοιξε τις εργασίες του το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή: «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στον Πολιτισµό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειρήνης»,  που διοργάνωσε η Έδρα UNESCO του Α.Π.Θ., την αυγή της 3ης χιλιετίας.

« Για να παραφράσουμε τον τίτλο μιας πρόσφατης γαλλικής ταινίας (Le plus beau métier du monde), το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι αναμφισβήτητα το «πιο ωραίο επάγγελμα στον κόσμο». Κανένας άλλος τομέας της ανθρώπινης ενασχόλησης, δεν μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη προσωπική ικανοποίηση, επηρεάζοντας, ταυτόχρονα και ριζικά, τη συμπεριφορά, το είδος της σκέψης, τον τρόπο ζωής και τη θέση τόσο πολλών ανθρώπων στην κοινωνία. Είναι επίσης ένα από τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ευθύνη, επειδή, μέσα από την εκπαίδευση που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί στις νεότερες Γενιές, παίρνει σάρκα και όστά το μέλλον των κοινωνιών...»   Για περισσότερα  Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου